Turk Kadin Blog Yazarlari

Turk Kadin Blog Yazarlari

Kurabiye yaptım; elimde hamur kalıntıları...
Eksik değil; sevimliyim. Vanilya kokuyorum. Erkekler sevmez mi vanilya kokusunu ? Elimin hamuruyla neden yer bulamıyorum kendime bu dünyada ?

"Var olmak" için tütün mü kokmalı ? Haşin mi olmalı ?

Gücüm tüm bunlara yeter. Ele yapışan hamur parçacıklarını nasıl çıkartabileceğimi biliyorum; sert görünebilirim; mantıklı kararlar da alabilirim; keskin olabilirim; yatakta şahane bulunan esnekliği, dünyevi meselelerde göz ardı edebilirim.

Bir sipariş üzerine gelseydim; bunları yapmak en doğrusu olurdu.

Lakin ben Doğan görünümlü Şahin değilim. Pipisiz erkeklerden olasım yok.

Lütfen...

Kadınlığı yük gibi taşımayın. Kambur değil kadınsılık. Sakla(n)mayın. Utanmayın.

Duygusal olduğum için özür dilemek zorunda değilim kimseden. Olmadığım biri gibi davranmak gereksiz.

Buna bir isim dahi buldum: Ruhsal travestilik

İçi seni dışı beni yakar durumlar silsilesi...

Alan geniş.
Edebiyat, iş hayatı, gündelik hayat, sanat...

Buyrunuz hanımlar... Çarpışalım birazcık :)

Share

Reply to This

Replies to This Discussion

Kadınlığın utanılacak bir tarafı yok ki zaten. Dünya üzerinde iki cinsiyet var. İkisi de birbirini tamamlıyor. Erkek ve kadın. Bu iki cinsiyetten biri cinsiyetinden ya da onun getirdiklerinden utanırsa dengesizlik başlar bence.
Skli Selime olmanın da alemi yok. Kadın kadındır. Kırılgandır, duygusaldır, ağlar, kavga eder, hırçındır, tırnaklarını saklamayı da göstermeyi de bilir; kadındır işte. Tarif etmeye gerek de yoktur. Erkekleri sürekli ezmeye çalışarak, kötüleyerek, lafla tepelemeye kalkarak feministliğinde alemi yoktur.
En basitinden iş hayatında görürüz ki maskulin tavırlı bayanlar da iyi yerlere gelebilmektedir, bayanlığının tüm nimetlerini kullanarak da iyi yerlere gelinebilmektedir.
Kadın her şeyi başarabilir, yeter ki istemeye görsün... İstediklerini başarırken kendini küçültmüyorsa, erdemli insan olmaktan uzaklaşmıyorsa sorun yok zaten.
Büyükbabamın bir lafı var -ki ben bu lafı ne zaman bir yerde dillendirmeye kalksam hem cinslerimden tepki alırım sebebini de çözemem- der ki;
"Kadının aptalıyla yaşamak çok zor değildir. Evinde oturur, yapacakları bellidir. Seni rezil etmez. Fakat erkeğin aptalını evde de oturtamazsın."
Olay budur bence...
Kadın, kadındır. Annelik ve benzeri gibi vasıflarını kaldırdığımızda bile utanılacak bir yanı yoktur. Terazinin diğer tarafında durandır ya da terazinin bir kefesinde durup erkek ile dengelenendir...

Reply to This

başka bir tarafa çeksem biraz konuyu? genişletmek için yani :)
KADIN yazar, KADIN yönetici, KADIN akademisyen, KADIN şoför vs... nedir bu KADIN belirteci ihtiyacı?
bu meslekler erkek cinsiyetine özgü mü? İŞ dediğimiz şey güç gerektirse de gerektirmese de zihinsel ve fiziksel beceriyle alakalı değil midir? Maden işçileri hep erkektir, işe alımda fiziki güçleri ölçülür, kütük taşırlar vs. Ben de taşıyabilirim, kol gücüm az gelirse kaldıraç yapacak bir yöntem bulur yine taşırım, iş ki bana bir şans verilsin. Elimin hamuru zihnimin mahsulüdür, zihnimi hor görmeyin :)
bir de hiç içinden çıkamadığım bir konu var; 1i KADIN 3 ölü/yaralı mevzusu. Ben ölmüşüm/yaralanmışım/sakat kalmışım, ama kadınlığım yüzünden bir türlü bunun önemi yok. önce kadınım sonra ölü/yaralı/sakat.
bir kategoriye dahil olmak istemiyorum; kadınlığım sorgulanmadan, soru işaretleri uyandırmadan kabul edilsin, tartışma konusu olmasın istiyorum.
çok şey mi istiyorum?

Reply to This

öyle ya da böyle erkek milletin belirleyiciliği ki bunun temelinde aslında bi şekilde kendi tahtlarının sallantısı ve hatta yerle bir olması korkusu ....hele bir de bu anlayışı yemeden içmeden çalışıp çabalayıp kafalarının taaaa iiçine kazıdıkları kadınlar var.halbuki elinin hamuruyla onların hakkından gelecek nice kadınlar var.ve toplasan yüreğini bi kadının yüreği kadar etmeyecek erkekler..

Reply to This

Şu an üzerinde araştırma yapmaya çalıştığım, Ayşe B.'nin de belirttiği önüne "kadın" kelimesi konması konusunda hayli sıkıntı yaşadığım bir projem var. Öyle cuk oturdu ki bu yazı ve verilen cevaplar aklımdan geçenlere tercüme olmuş... Neden "Onlar" yaptığı zaman "blablabla" da biz yapınca "kadın blablabla" bunu çözebilmiş değilim. Bunu kırmak mümkün değil mi gerçekten bilmiyorum. Aslında kıskanılası yaratıklarız. Çocuk da yaparım, kariyer de, kurabiye de yaparım, elimin hamuruyla "O"nun yaptığı her işi de yaparım :) Dünya nasıl bu hale geldi peki? Anaerkillikten, Ataerkilliğe ? Kadın da erkek kadar güçlüdür. Erkek de kadın kadar duygusal. Peki teraziyi bozan hangi taraf ?

Reply to This

güzel yazı tşkrler :)

Reply to This

RSS

Badge

Loading…

© 2009   Created by Maybe Me. on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Report an Issue  |  Privacy  |  Terms of Service