Turk Kadin Blog Yazarlari

Turk Kadin Blog Yazarlari

Aslında bir yanıyla karşıyım bu tip oluşumlara; mesela neden erkek blog yazarları topluluğu yok? Ya da edebiyat dünyasında 'kadın yazarlar' diye bir tanım varken, neden erkek yazarlardan sadece 'yazar' diye bahsediliyor? Neden 'kadınlar matinesi' var da 'erkekler matinesi' yok? gibi, üçgenin daha da altlarına inilerek örnekler çoğaltılabilir.
Çünkü ne yazık ki bize bir şey sunulmadı, biz birçok şeyi mücadele ederek, debelenerek, tökezleyerek, savaşarak ve bolca hırpalanarak edinmek zorunda bırakıldığımız bir düzen içerisinde varlığımızı sürdürüyoruz. Acı bir şey; kadınlara ayrılmış sahalar, erkek toplumuna karşı ayrıcalıkmış gibi görünürken, aslında özgürlük ve eşitlik uğruna savaşımlarını belgeleyen, göğüslerinde taşıdıkları altın nişanlar tümü.
Forumun ilk tartışma konusu benden geldi sanırım...:)

Share

Reply to This

Replies to This Discussion

Çok haklısın evet. Bir örnek de ben vereyim "bilim adamı" diye bir tanım var. Sonraları "bilim kadını" eklendi yanına. Şimdilerdeyse daha doğru bir tanım kullanılıyor "bilim insanı":) Bu tanımlara ancak böyle böyle gelinebiliniyor sanırım.

Reply to This

"Ataerkil Dünya Düzeni"nin sonuçları bunlar. Artık şaşır(a)mıyorum hiçbir rezilliğe: O Kadar Güzel İnsanlarsınız Ki... Bloğumdaki tag'lere bir bakıyorum da, "woman" ve "violence" tag'leri sıklıkla bir arada kullanılmış. Neden? Kadın'a yani öteki cinse yönelik şiddet, dünyanın her yanında o kadar yoğun ki, sonunda Death Becomes Her denmesi şaka gibi geliyor insanlara!

Böyle bir yer keşfedince de, hemen bildiğim tüm kadınları çağırıyorum buraya ki, kafamda oluşturduğum 'cyber sisterhood'un bir mekanı olsun.

Çözüm mü? Beni "cinsiyetçilik"le suçlayabilirsiniz ama, örneğini ve başarılı olduğunu gördüğüm tek çözüm Anaerkil Düzen. Buyurunuz, örneğini [yani kitabı edinip] buradan okuyunuz rica ederim: Elveda Kızlar Ülkesi

Reply to This

Artemis, bir örnek de ben vereyim, vaktiyle bunu konu etmiştim bloğuma; Erkek Devlet!

Ama bu örnekleri çoğaltmak öyle mümkün ki! Her gün yenisi ekleniyor.
Yalnız beni en çok, hakkını aramaya çalıştığımız kadınlardan kazık yemek hırpalıyor. Kadın otobüste tacize uğruyor, adamı eşekten düşmüşe çevirip sayıyorsun bir ton lâfı, kadın uluorta rezil olduğunu düşünüp tutup sana, "sen ne karışıyorsun?" diyiveriyor. Bu benim yaşadığım en basit bir örnek.
Kitap tavsiyelerin alışveriş listemde çoğalıyor.;-)
Sevgiler...

Reply to This

Anaerkil Düzen, uzun yıllar boyunca kafamda netleştirmeye çalıştığım birşeydi. Tam ideal düzene kavuşturuyorken beynimde, bir kadının adice yaklaşımları ile işin içine limon sıkıyor. Her kadından aynı özveriyi beklemek yersiz, çoklukla "kadın kadının kurdudur" söylemini desteklercesine bir tavır alıyorlar.

Kadın önce "insan" olamadan "ben kadınım, haklarımı verin bana!" diye dolanmamalı ortalıkta. Önce yetiştirmeli kendini, büyütmeli, örnek olmalı. Yetiştirdiği kocaman bir dünya olduğunu unutmamalı.

Kadına, insanlık yakışır ilkin..

Reply to This

@ merush: O sözün aslı "homo homini lupus" ["insan insanın kurdudur"] olduğundan; kadın ya da erkek fark etmez, her türlü seviyesizce ve terbiyesizce tavır, her şeyden önce bu davranışları gösteren kişinin "insan" ol(a)madığını gösterir.

Hep anlattığım bir espri vardır: "Tanrı erkeği yaratmış önce, 'hmmm', demiş, 'fena olmadı'. Ardından da kadını yaratmış ve yarattığı esere bakarken, hayranlıkla mırıldanmış, 'işte başyapıtım'."

Bize kalan, daima bir başyapıt olduğumuzu her nefesimizde anımsamak, bilmek ve bundan emin olmak. Gerisi de gelecektir...

Reply to This

Blog yazarı olmak neymiş bir kadın için.Hepiniz mutfaklarınıza.Mutfakta iş yoksa temizlik yapın.Çamaşır yıkayın.Artemis sen de börek açar mısın?(ihihii)
Tööööbe többeeee..

Reply to This

@ pekinte: Biliyorsun tabii Rumeli'li olduğumuzu, ıspanaklı börek çekti canın di mi? Şöyle sıcak sıcak, arasına yoğurt... Yeme de yanında yat! :-p

Reply to This

Ispanaklı olsun.O yetmez bir de patlıcanlı isterim.Of nasıl da açım..İstanbul'a geldiğimde yapmayan, yapıp da "İnte koş börekler soğumasın" diye çağırmayan ne olsun..

Reply to This

Hahahah!

Bayılıyorum kadınlara.. Ispanakllı böreğe de :Pp

Reply to This

Son zamanlarda fazlaca düşündüğüm tek konu şu; kadın sadece geliştirmeyi gerek duymadığından fiziksel anlamda geride yetersiz ..."Hani hadi şurdan şuraya koşalım" mantığında geride kalan hep kadın ya o manada bu da...Eski mısırda açıklanamadığı ama herkesin bildiği Tanrının tek olduğu idi tıpkı günümüzde kadının yatsınamaz üstünlüğü hissiyatı ve içgüdüsel gelişmişliğinin bilindiği gibi...Çok güçlüyüz arkadaşlar düşünsenize onlar ( erkekler ) hayatlarının her döneminde çocuklar oysa biz bir insanın gözlerine bakıp tüm insansı verilerini bir anda analiz edebilicek kapasitedeyiz...Evet kadını ezip, pek çok fırsattan madur bırakıyorlar sebebide o gücün altında ezilme korkusu ...Bazen tecavüz ederler,bazen işten atarlar en hafif dokunduruşları küfürdür bu türün ( erkeklerin ) O penis onlara bahşedilmeseydi nasıl bir mahlukat olurlardı onuda bilmiyorum...Ya şu son tecavüz olayları fazlaca canımı sıktı sanırım...Düşünen ve üstesinden gelebilen kadın modeli tek korkuları ...Bunu bilip kadına saygılı olması gerektiğini öğreterek erkek çocuk büyütmesi gereken gene bizken neden bu olaylar yaşanıyor anlamıyorum...Aslında toplumları yükselten kadına verilen eğitimken bunun bir gün kendilerini vuracağını düşünen ve olaya politik yaklaşan tüm eğilimleri kınıyorum LANETLİYORUM....Öptüm hepinizi :D

Reply to This

Bu arada bende istiyorum ıspanaklı börekk bir de pırasalı yapıyorlarmış ama ben daha yemedim...O nasıl oluyosa...Şöyle boğaza nazır demli çaylı offffffffffffffff ...Püfür püfür damağında yeni yudumladığın çayın yangısı ve çatalda ıspanaklı börekle martıların raksını dinlerken uzak dalgaların gelebilite olasığını hesaplamadan ve mümkünse ıslanmadan sohbete gark olma :D tamam tamam sustum...
Yaşasın Ispanaklı börek kahrolsun huysuz kargalar :P

Reply to This

Reply to This

RSS

Badge

Loading…

© 2009   Created by Maybe Me. on Ning.   Create a Ning Network!

Badges  |  Report an Issue  |  Privacy  |  Terms of Service